Terrapin Logo


Terrapin Logo jedan je od naprimjerenijih programskih jezika za početnike u programiranju. Temelji se na vizualnom (grafičkom) sučelju kojim se vrlo lako upravlja i još lakše programira. Osim toga, omogućava uporabu multimedijskih datoteka pa tako postaje jednostavan i učinkovit alat za izradu vizualno efektnih programskih rješenja.

 

Kako bismo mladim programerima olakšali ulazak u svijet programiranja, u cijelosti smo preveli Terrapin Logo na hrvatski jezik. Preveli smo sve izbornike, prozore i sustav pomoći (preko 400 opisa naredbi). Naredbe samog programskog jezika ostale su na engleskom jeziku.

Uz hrvatsku inačicu Terrapin Loga priredili smo i priručnik (306 str.) koji postupno i detaljno uvodi u tajne Logo programiranja.

  Ako u nastavi koristite Terrapin Logo ili pripremate učenike za natjecanja iz Loga, možete naručiti školsku licencu Terrapin Loga.
 

Za najmlađe programere koji su još nevješti u čitanju i pisanju priredili smo posebnu inačicu Terrapin Loga - Korni. Pomoću nje učenik upravlja Logo kornjačom bez da piše programe. Tako se ne opterećuje sintaksom programskog jezika, nego se usmjerava na korisničko iskustvo upravljanja Logo kornjačom.

Isprobajte Korni u ovoj simulaciji i sami se uvjerite.